The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη
The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Εδώ είναι, όμως, το πιο ιδιαίτερο. Το λιγότερο γνωστό. Το πιο παράξενο. Και γι’ αυτό μαγικό.
Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του χωριού με τα λευκά παραδοσιακά σπίτια και τις χρωματιστές λεπτομέρειες στα πορτοπαράθυρα, ταξιδεύουν το νου σε κάποιο από τα αγαπημένα και δημοφιλή νησιά του Αιγαίου.
Το κυπαρίσσι δε χρειάζεται λίπασμα κατά την φύτευση. Αφού περάσει ο πρώτος χρόνος, χρησιμοποιούμε ένα πλήρες κοκκώδες λίπασμα στις αρχές της άνοιξης και επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο για την ανάπτυξη του φυλλώματος του κυπαρισσιού.
Η Μεγάλη Άμμος είναι αυτή που κοιτά κατάματα τον ήλιο να ανατέλλει από τα νερά του Μυρτώου, που φτάνουν μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα, γιατί ορατή στεριά απέναντι δεν υπάρχει.
Στη συνέχεια, τους τοποθετούμε σε νάυλον σακούλα και τους βάζουμε στο ψυγείο για περίοδο ενός μήνα.
Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ: Τέσσερις ώρες δρόμο έχεις να κάνεις από την Αθήνα, δύο από την Σπάρτη, με την τελευταία σε φιδογυριστές στροφές, κάτω από θεόρατα βράχια, πάνω στις πλαγιές του Πάρνωνα.
Εδώ κάπου θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η περιοχή στο Να σφύζει από κόσμο!
Το νησί είναι στη μεγαλύτερη έκτασή του ορεινό και διασχίζεται από την οροσειρά Αθέρα (Πράμνος). Τα περισσότερα χωριά είναι ορεινά και μεγάλο μέρος του νησιού έχει πλούσια βλάστηση.
Ανακαλύψτε τις κορυφαίες περιοχές για διαμονή στα Κύθηρα, επιλέξτε το μέρος που θα μείνετε και ετοιμάστε βαλίτσες.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες click here λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Τα Θέρμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με θέματα υγείας, που θέλουν να επισκεφθούν την Ικαρία κυρίως για τα ιαματικά λουτρά της.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, εκτός από μία αναφορά του Παυσανία στο έργο του «
Βρίσκεται στον Νομό Λακωνίας, στο Μυρτώο Πέλαγος. Αποτελείται από τρεις οικισμούς. Φτάνοντας στο Κυπαρίσσι θα συναντήσετε τον οικισμό της Βρύσης, παρακάτω είναι η Παραλία και στα αριστερά της Παραλίας είναι η Μητρόπολη ( όπου βρίσκεται η αντίστοιχη εκκλησία ) .
Για να διατηρήσουμε το κυπαρίσσι στο επιθυμητό ύψος, κλαδεύουμε τους κορυφαίους βλαστούς στα τέλη του χειμώνα.